Ett väldigt bra hundtrim i Helsingborg

Hej mina goa följare

Idag ska jag ta med min lilla Beppe till vårt hundtrim här i Helsingborg. Det är nämligen så att mitt badrum är så litet och jag har tidigare haft problem med ryggskott så för båda de anledningarna är det väldigt skönt att låta någon annan hjälpa oss med det, som har en duschanläggning som är anpassad för det.

Min och Beppes favorit heter 4 tassars trim och jag kan inte låta bli att rekommendera dem. Det är inget företagssamarbete, men jag skriver gärna och delar med mig när jag har något tips ändå. För mig är det viktigast att de är snälla och duktiga så att Beppe känner sig lugn och trygg. Att gå till veterinären tycker han fortfarande är lite läskigt, men faktiskt har det också blivit bättre efter att vi började gå till hundtrimmet. Kanske för att han blir mer van vid att andra människor och fler får lov att ta hand om honom, inte bara jag.

Vissa hundar tycker det är skönt att få bli duschade och andra kanske inte gillar det alls. Som tur är tycker Beppe mycket om det, det märks på honom för han gå självmant in på hundsalongen och dessutom säger de där att han ser ut att verkligen njuta. Och ja det är han i ett nötskal, en riktig livsnjutare. Men det som också är så bra här är att om det är någon hund som är lite rädd så har de så fint tålamod och snart smittar deras lugn av sig så hundarna också blir lugna och snart är de inte lika rädda längre.

Det enda Beppe är rädd för, som jag vet om, är att han tycker katter är läskiga. På kenneln där han är född så har de katter också, och det kan hända att han blev rädd av någon katt där när han var liten valp. Han är ju inte så liten längre men man kan se på hela honom att när vi möter en katt så är han inte som andra hundar att han skäller eller vill jaga bort den, utan han kan istället morra och liksom kolla lite under lugg. Men annars är han nog alltid glad och go, min älskade Beppe. Dags att gå till hundtrimmet.

Ha en fortsatt fin dag!